Välkommen till RM 2017 den 14 och 15 november i nordöstra Skåne

Företagspresentation – Carmal’s Gundogs och A&M Jakthundsservice

Vi som står bakom Carmal’s Gundogs och A&M Jakthundsservice är Anders Carlsson och Mirjam Axner.
Vi föder upp labrador, wachtel och borderterrier samt håller kurser och träningar. Vår målsättning är att få fram starka jakthundar som fyller jägarens behov så att jakten kan bedrivas på ett moraliskt och jaktetiskt riktigt sätt.

Mirjam: jag jobbar heltid inom våra företag och tycker att det är både roligt och givande att hjälpa förare och hundar att jobba som ett team och uppnå nya mål.
Är aktiv inom vår egen avdelning som provledare/kommissarie m m. Jag är också certifierad C-provsdomare och har under många års tid dömt workingtest.
Har tränat, tävlat och jagat med labradorer sedan 18-årsåldern. Startar fortfarande gärna på prov ibland när tiden räcker till. Under jaktsäsongen blir det en del apportering på godsen men ibland också eget skytte – att jaga med min egen hund som apportör är det bästa som finns!
Varit med och arrangerat ett flertal RM men inte deltagit. Ett fint minne är att jag ”hittade” Anders just under ett RM.
Jag hoppas att vi i år ska kunna bjuda på ett RM med bra kvalitet!

Anders: har tränat och jagat med labradorer sedan 1979. Ett antal A- och B-provschampionat har det blivit. Två egenuppfödda retrievermästare, ett antal CACIT samt placeringar på Europacupen. Sedan 1994 har jag varit domare inom SSRK. Mina framgångar på A-prov ledde till att jag blev FCI-domare och jag har dömt field trials i stora delar av Europa under många år.
Att starta på prov är för mig ett sätt att meritera hundar för den avel vi bedriver. Att tävla är inte ett primärt intresse – lägger helst tiden på att gå på jakt med mina hundar då inte bara retrievers utan också spaniel och klövviltshundar.
Jag försöker förmedla min erfarenhet genom en del kurser dock i begränsad omfattning eftersom tiden inte riktigt räcker till. Hoppas på ett bra RM och för egen del att det går bra för min härliga hanhund Art.

Hälsningar Anders och Mirjam

För mera information, besök www.carmals.se
eller
https://www.facebook.com/www.carmals.se/